22 juni 2023
20:00

Referat: Pol/Svanstein FF - Ohtana/Pajala FF

På Svansteins IP vinner Ohtana/Pajala derbyt mot Pol/Svanstein med 2-0 (1-0)
I matchens inledning får PSFF ett jätteläge när Jacob Rautila kommer fri mot Felle där skottet fastnar på en kastande Felle. I den femte minuten slår Nisse Kenttä en utmärkt djupledsboll till en löpande Daniel Mäki som med ett välplacerat skott ger OPFF ledningen med 1-0. OP har efter målet ett litet spelövertag och Danne Mäki har en bra målchans men bredsidan går utanför. Lite senare kommer Nisse Kenttä till skott och tvingar målvakten till en fin parad. Resten av halvleken är ganska jämn men det är ändå OPFF som skapar ett yppeligt läge i slutminuten när Petri Ritatörmä spelar fram Danne Mäki som bredsidar bollen över från några meter. 1-0 blir paussiffrorna i en ganska jämn halvlek där skönspelet lyst med sin frånvaro.

Andra halvlek blir som helhet med större dominans från OPFF och i den 55:e minuten landar en hörna från John Kalla på Anders Gramners huvud och bollen smiter in till 2-0. OP har inga större problem att bevaka ledningen utan är istället närmare ett tredje mål, först en volley av Gramner tätt utanför och sedan ett Dennis Mäki skott som också går strax utanför.
Efter 92 minuter blåses matchen av och OPFF vinner rättvist med 2-0, otroligt nog har dom fem senaste matcherna mellan lagen slutat just 2-0 till OPFF. I Ohtana/Pajala går plussen till Felix Pekkari i målet som höll sin 6:e nolla på sju matcher, till Liam Alldén som kom fram på högerkanten och slog flera bra inlägg. På mittfältet gör Nisse Kenttä sin bästa match för säsongen och outtröttlige Anders Gramner gör återigen en gedigen insats kryddat med ett mål. Framåt var Danne Mäki löpvillig och rev upp stora sår i Pol/Svanstein-försvaret. I PSFF går plussen till försvarets Andreas Huhta, mittfältaren Wal Der Htoo samt anfallaren Jacob Rautila. Domaren Isac Lundqvist gör en godkänd insats men kunde tillåtit lite tuffare spel.

Pol/Svanstein - OPFF Hörnor: 3-10, Avslut på mål: 4-9,, Gula kort: 2-0